Hoe krijg ik backlinks?

Hoe krijg ik backlinks | TOM Training

Backlinks zijn belangrijk voor jouw website. Maar wat zijn backlinks en hoe krijg je die? Een backlink is een verwijzing van een andere website naar jouw website. Stel jij schrijft een artikeltje in het Algemeen Dagblad over een Training Online Marketing (TOM) en onderaan het artikel staat een verwijzing naar jouw website. Dan heb jij een backlink te pakken. Maar is elke backlink een goede link voor jouw website? Nee, er zijn eisen aan backlinks.

1. Eisen aan backlinks

Kwaliteit van de verwijzer. Hoe belangrijker de verwijzer hoe hoger de waarde van die backlink voor jouw website. Dit kan ook betekenen dat Google je website hoger in de zoekresultaten gaat tonen. Vergelijk het maar als je buurman zegt dat je goed kan voetballen of Frenkie de Jong zegt dat. Technische kenmerken. Daarnaast ben je afhankelijk van de manier waarop de backlink wordt geplaatst. De backlinks moeten namelijk technisch goed worden geplaatst zodat Google ze goed kan vinden. De backlink moet een do follow link zijn, de alt tags ok en teksten met keywords met passende content. Backlinks uit jouw branche. Zorg dat je backlinks krijgt van websites die in dezelfde branche als jij werkzaam zijn. Dus als jij als personal trainer een artikel mag schrijven op de website van Basicfit met tips om fit te blijven met onderaan een link naar jouw website dan is dat goed scoren. Dit is veel waardevoller dan die die backlink van die onbekende website uit een geheel andere branche.

2. Belangrijke backlinks

Er zijn verschillende soorten backlinks afhankelijk van waar ze vandaan komen. Dat maakt dat backlinks belangrijk of minder belangrijk voor jouw website zijn. Hoe dieper de backlink verstopt zit in een website van de verwijzer hoe minder belangrijk. We onderscheiden een 1e, 2e en 3e plaats hier als op de olympische spelen. 1e Plaats is voor homepage links De meest interessant backlinks die je kan ontvangen zijn backlinks vanaf een homepage naar jouw website. Google ziet deze homepage-links als domain-links. Alles wat op de homepage staat wordt als de belangrijkste informatie gezien die op een website te vinden is. Een link vanaf de homepage van een site is daarom de belangrijkste. 2e Plaats is voor de cornerstone links Backlinks die binnen 2 muisklikken vanaf de homepage te bereiken zijn kunnen als cornerstone pagina’s worden gezien. Cornerstone pagina´s scoren dus de 2e plaats in deze paragraaf. 3e Plaats is voor de deeplinks De 3e plaats hier zijn de deeplinks. Hier moet je meer dan 2 keer klikken om jouw website te bereiken. Je begrijpt dat dat minder interessant is want mensen haken eerder af. Voorbeelden van deze links zijn reacties op posts, producten op een websites en een PDF.

3. Hoe krijg ik backlinks?

Linkruil via directoriesMeld jouw website aan op pagina´s als verstandig-vergelijken.nl, startuwpagina.nl, bestelinks.nl, verzamelgids.nl etc. en vraag een linkruil aan. Je kiest zelf met welke pagina van dit domein je gaat linken. Redactionele backlinks. Denk aan een redactie, journalist of blogger die een artikel maakt met een backlink erin die verwijst naar jouw website. Zonder dat hierbij sprake is van ‘’elkaar kennen, of een vriendendienst vanuit de schrijvende partij.’’ Relatie gebaseerde backlinks. Hier ga je juist wel in gesprek met een persoonlijke (zakelijke) relatie om om een backlink te krijgen. Je kan kijken of je voor elkaar iets kan betekenen met linkbuilding. Vaak zelf een eerste stap zetten door een link naar de andere partij te leggen kan verrassend goed uitpakken.

4. MOZ Toolbar

MOZ heeft de MOZ Toolbar ontwikkeld die voor iedereen beschikbaar is. Wel eerst een gratis account aanmaken. Met deze Toolbar kan je zien hoeveel backlinks je hebt. In de afbeelding hieronder zijn dat er 36. Je kan ook zien wat je Domain Authority (DA) is. Domain Authority geeft de waarde van het hele domein weer. Je krijgt met de MOZ Toolbar ook zicht op de Page Authority (PA). Page Authority geeft de waarde van een webpagina weer. Ook wordt je Spam Score duidelijk en je begrijpt dat die niet hoog mag zijn. Backlinks checken met de MOZ Toolbar -IPro Training NL 290821

5. Verhogen van de Trust Flow

Goede backlinks gaan zorgen voor Trust Flow. Maar wat is Trust Flow? Trust Flow is de ´flow van vertrouwen´ die jouw backlinks met zich meebrengen. Trust Flow wordt gecreëerd door kwaliteit van de links op basis van de Page Authority. Hoe hoger de kwaliteit en betrouwbaarheid van de links hoe hoger de Trust Flow is. Het verhogen van de Trust Flow kan je doen door: – Links te krijgen van kwalitatieve websites – Kwaliteit boven kwantiteit te plaatsen – Backlinks te verkrijgen van websites met een hoge domein autoriteit

6. Ashrefs backlink-checker

Om te zien hoe goed jij bezig bent met het verzamelen van backlinks kan je jouw website invoeren op https://ahrefs.com/nl/backlink-checker en bekijken hoe goed je scoort op de onderdelen. Ashrefs backlinkchecker - IPro Training NL290821

Informatie

We denken dat je met deze informatie een mooie (eerste) stap kan maken met backlinks plaatsen. Wil je graag snel meer leren? Kijk dan eens bij onze Training Online Marketing (TOM). Of bel Marcel G. Buijs op 070 – 22 109 20 of mail naar info@iprotraining.nl.

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *