Hoeveel verdient een online marketeer?

Zoekwoordenonderzoek met Google | TOM Training

Als je een nieuwe baan gaat zoeken is het salaris zeker iets dat je meeneemt in je afweging. In dit artikel gaan we het hebben over hoeveel verdient een online marketeer? We maken direct een onderscheid in het aantal jaren ervaring van de online marketeer.

1. Wat verdient een junior online marketeer?

We gaan ervan uit dat je al een stage of afstudeeropdracht rond online marketing hebt gedaan. Je hebt dus wel een basis gelegd. De term beginnend online marketeer komt ook nog weleens voorbij. Wanneer je aan de slag gaat als junior marketeer kan je een salaris tussen de €2.100 en €2.300 bruto per maand verwachten.

Taken junior online marketeer

Als junior ben je een leerling. Het is de bedoeling dat je het vakgebied onder de knie krijgt. Afhankelijk van je functie en het bedrijf waar je werkt, ga je aan de slag met SEO, SEA,  e-mail of social media. De projecten en opdrachten die je doet als junior online marketeer zullen vaak kort zijn. Je wordt hierbij intensief begeleid door een medior of senior collega. Je hebt geen eindverantwoordelijkheid en je zult veel feedback ontvangen. 

2. Wat verdient een medior online marketeer?

De term medior heeft wisselende grenzen. Bij het ene bedrijf ben je medior na 2 jaar werkervaring binnen online marketing, bij het andere bedrijf moet je minimaal 5 jaar relevante werkervaring opdoen om medior te worden. Aangezien je binnen online marketing redelijk snel door kunt groeien, gaan we uit van 2 tot 5 jaar relevante werkervaring. Het salaris van een medior marketeer met 2 tot 5 jaar werkervaring ligt tussen de €2.200 en €3.000 bruto per maand.

Taken medior online marketeer?

Als medior werk je zelfstandig aan grotere projecten. Daarnaast blijf je investeren in je kennis en vaardigheden binnen het vakgebied. Je skills kunnen namelijk nog wel wat optimalisaties gebruiken. Als medior online marketeer weet je waar je goed in bent. Om die reden worden je vaardigheden waar nodig ingezet. Zo kan het zijn dat je een junior mag begeleiden.

3. Wat verdient een senior online marketeer?

Als senior online marketeer heb je veel ervaring opgebouwd. Je hebt dan ook minimaal 5 jaar ervaring binnen je vakgebied. Als senior verdien je daarom tussen de €3.000 en €4.500 bruto per maand.

Taken senior online marketeer?

Jij kent je vakgebied door en door. Je houdt je bezig met het optimaliseren van conversies, performance en verkeer. Daarnaast draag je verantwoordelijkheid voor budgetten. Als senior stuur je een team van juniors en mediors aan. Je begeleidt een deel van je team ook persoonlijk. Als senior online marketeer weet je welke kant het bedrijf op wil. Je werkt samen met collega’s van andere afdelingen om de maandelijkse targets te bepalen.

Training Online Marketing (TOM)

Werken als Online Marketeer is een prima keuze omdat er veel werk in te vinden is. Daarnaast kan je een goed salaris verdienen en bij veel bedrijven zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden ook goed. De doorgroeimogelijkheden zijn er ook ruim voldoende aan de inhoudelijke kant denk aan meerdere specialismen ontwikkelen. Of aan de de sociale kant denk aan minder ervaren collega´s aansturen. Zou je jezelf willen ontwikkelen? Kijk dan eens bij onze Google Trainingen.

 

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *