Wat kan je leren in de Google digitale werkplaats?

Wat kan je leren in de Google digitale werkplaats | TOM Training

Wat kan je leren in de Google Digitale Werkplaats? In de Google digitale werkplaats kan je digitale vaardigheden leren om je bedrijf online te laten groeien. Grow with Google. Het wordt een werkplaats genoemd omdat je er echt zelf in actie moet komen als je wilt leren. Er zijn online video´s beschikbaar die je in je eigen tempo kan bekijken. Wil je jouw bedrijf ook hoger in de zoekresultaten van Google? Start dan vandaag nog met deze gratis online marketing trainingen van Google. En het is gratis want Google heeft er ook veel aan als jouw website beter vindbaar is in de Google zoekresultaten. 

Welke lessen hebben ze?

De Google digitale werkplaats bevat dus een groot aantal gratis online trainingen. In dit artikel richten we ons alleen op het cursus onderwerp ´online marketing´. Dit onderwerp alleen al biedt ruim voldoende informatie om je bedrijf online een stuk verder te brengen. In de tabel hieronder staan de modules die Google beschikbaar maakt rond het onderwerp online marketing. 

Cursus Onderwerp Online Marketing Aantal modules Aantal studie-uren
Basisprincipes van Online Marketing 26 40
Een bedrijf online krijgen 7 3
Ervoor zorgen dat jouw klanten je online vinden 4 3
Een bedrijf promoten met online-advertenties 5 5
Een bedrijf uitbreiden naar andere landen 1 1
Mobiel in contact komen met klanten 2 1
Een bedrijf promoten met content 4 3
De behoeften en het gedrag van online-klanten begrijpen 3 1
Google Ads Search 9 3
Google Ads Display 6 2
Google Ads Measurements 8 3
Google Ads Shopping  7 3
Google Ads Video 5 3

Wat kan je ermee?

De online marketing-cursussen gaan over onderwerpen die te maken hebben met de online groei van jouw bedrijf. Om te beginnen kan je de basisprincipes van online marketing naast jouw bedrijf leggen. Pas jij deze online marketing principes ook daadwerkelijk toe? En heb jij al een ´Google Mijn Bedrijf’ ́? Ook gratis aan te maken en het levert je veel online aandacht op. Je kan dat verder uitbreiden met online adverteren maar dat zou pas een vervolgstap moeten zijn.

Hoe werkt het?

De cursussen volg je in jouw tempo en je kiest de onderwerpen waar jij belangstelling voor hebt. Dus klik zelf de onderwerpen aan waar je mee aan de slag wilt gaan. Zo kan je bijvoorbeeld leren hoe je je bedrijf beter profileert of werken aan het verbeteren van je website-navigatie. Achter elke module kan je lezen hoeveel tijd er gemiddeld genomen door deelnemers aan besteed wordt. Je hoeft overigens een cursus niet volledig te volgen. Je kunt ook een enkele les van die betreffende cursus bekijken.

Waar begin je?

Waarschijnlijk zie je nu wel de mogelijkheden van Google Digitale Werkplaats voor jouw bedrijf. Beginnen is winnen en maar waar begin je? Ons advies is om niet alles tegelijk te doen. We leren als mens stap voor stap. Nieuwe informatie heeft tijd nodig om te landen in je systeem. De vraag is ook in welke levensfase jouw bedrijf zich bevindt. Ben je een starende ondernemer of meer een groeiende ondernemer? Als je startende ondernemer bent adviseren we gewoon bovenaan te starten met de basisprincipes van online marketing.

Certificaat

Aan het eind van een afgeronde cursus ontvang je een certificaat van de Digitale Werkplaats, die wordt onderschreven door IAB Europe. Dan moet je wel kennistest behorend bij die cursus met succes afsluiten. Het certificaat kan een waardevol bewijs zijn om te laten zien welke modules je met succes bij Google digitale werkplaats hebt afgerond. 

Training Online Marketing (TOM)

Je kan met de Google Digitale Werkplaats een heel eind komen om jouw online kennis en online vaardigheden te vergroten. Maar deze online lessen zijn niet toegespitst op jouw bedrijf. Ook kan een persoonlijke benadering een meerwaarde hebben. Wij verzorgen de Training Online Marketing (TOM) al een aantal jaren met succes. Het is een 4-daags programma waar onderwerpen als online strategie, zoekmachine optimalisatie, Google Ads en Google Analytics op het programma staan. Wil jij jouw bedrijf nog sneller laten groeien? Neem dan telefonisch contact op met Marcel G. Buijs onze opleidingsadviseur. Een e-mail sturen kan naar info@iprotraining.nl en of bel 070 – 22 109 20.

 

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *